Hvor kan jeg spille sjakk i Norge?

Som de fleste andre brettspill kommer sjakk også med en ulempe: Du trenger noen å spille med. Det kan hende at du ikke har noen sjakkinteresserte i familien eller vennekretsen og det kan føles litt ensomt. Heldigvis finnes det flere lokallag rundt om i Norge hvor det hele tiden samles sjakkinteresserte for å snakke om, og spille, sjakk. Et kort søk på nett, eller et besøk på det lokale biblioteket eller rådhuset, kan fortelle deg om det finnes et lokallag i nærheten av deg. Det finnes også årlig flere sjakkturneringer og samlinger for sjakkentusiaster. Under har vi også listet opp noen få alternative måter å spille sjakk på i Norge.

Finn dit lokale sjakklag!

Om du er en sjakkspiller uten lokallag er siden www.sjakk.no en gyllen mulighet for å orientere deg. Det finnes 16 store sjakkretser, som består av mange mindre lokallag, så det er store sjanser for at det finnes en klubb i nærheten av der du bor. Det finnes også klubber for de som har spesielle behov. Norske synshemmedes sjakkforbund (NSSF) tilbyr blant annet sjakkspill for de blinde eller svaksynte. Om du finner en klubb du kan melde deg inn i kan du også finne kontaktinformasjon på samme side. Medlemskap er åpen for både nybegynnere og de erfarne!

Cafesjakk

Dessverre er de fleste sjakkarrangement lokalisert i og rundt hovedstaden. Om du bor i nærheten av Oslo finnes det dermed en mengde aktiviteter du kan ta del i. En morsom måte å møte sjakkinteresserte på er over en kaffe og et slag sjakk. Derfor arrangeres det cafesjakk i mange lokaler rundt om. Noen av de mest populære cafeene er «Cafe Amsterdam», «Månen» og «Shamrock Pub». Alle cafeer i Oslo kan registrere seg som et spillested gjennom siden www.cafesjakk.no. Om du kjenner en cafeeier kan det kanskje være en idé å sette opp et eget arrangement?

På nett

Om det ikke finnes noen umiddelbare lokallag eller klubber i nærheten av deg, og sjakklysten er stor, kan det være en idé å teste ut online sjakk. Her kan du øve deg på ulike teknikker og trekk, eller trene deg opp til flere store sjakkturneringer.Det positive med online sjakk er at det også er mulig å komme i kontakt med andre sjakkelskere via forum og chatt. Kanskje du finner noen mennesker å starte en egen sjakklubb eller sjakklag sammen med?