Spill sjakk online

Sjakk ble først designet i cirka år 280. Da var spillet selvfølgelig spilt med steiner, enkle tegninger og lite detaljer. Etter hvert som mennesker utviklet seg kom sjakk i flere ulike design og ble dekket av utsmykninger, illustrasjoner og brikker av elfenben. I den moderne tid har sjakk fortsatt å utvikle seg, men i en annen retning. Med moderne grafikk og programmering har sjakk forflyttet seg over til skjermene våre, som en mer innovativ og smartere versjon av brettspillet. Nå trenger du hverken en partner eller et fysisk brett og brikker for å spille spillet. Alt du trenger er en datamaskin, smarttelefon eller nettbrett, og eventuelt internettforbindelse. Sjakk kan spilles online på mange ulike måter. Under har vi listet opp noen valgalternativer for deg.

De beste stedene å spille online sjakk

Når du ikke har tilgang på en spillepartner eller et lokallager online-sjakk gull verdt. På ulike plattformer på nett kan du teste ut ferdighetene dine mot andre mennesker lokalisert hvor som helst i verden. Det finnes en mengde ulike steder å spill på, og noen av våre favoritter er listet opp under.

Som navnet sier leverer Instantchess sjakk direkte i nettleseren din. Uten å måtte registrere deg kan du starte å spille mot en motstander i løpet av få sekunder. Det eneste du må gjøre er å ta med sjakkferdighetene dine og trykke på knappen «Start Game».

Dette er en nettside som lar deg spille mot en datamaskin. Her er det altså ikke noe menneske på andre side av skjermen. Grafikken kan være litt forvirrende, men når man blir vant med det er siden helt grei å spille på.

Denne nettsiden er kanskje den mest avanserte siden å spille på, men det betyr ikke at du må være en erfaren sjakkspiller. På siden kan du spille en mengde ulike spill, som «Blitz», «Bullet», og «Slow». Slik kan du lettere spille sjakkvarianten du liker best, og finne en motstander som liker det samme som deg.

Spill sjakk mot Magnus Carlsen

Tror du at du kan slå verdens sjakkmester, Magnus Carlsen? Mesteren selv mener hvem som helst kan slå han, i det minste når de spiller mot den fem-årige versjonen av sjakkstjernen. Gjennom Magnus Carlsen sin egen app kan du på smarttelefonen din teste ferdighetene dine og forbedre teknikken din. Det er også en mengde tips og triks tilgjengelig, selvfølgelig skrevet og fortalt av Magnus Carlsen selv.

Clash of the Queens

Om du en eller annen gang trenger et lite avbrekk fra all sjakken kan du finne mange morsomme spill på nett, uten å dra for langt utenfor genren. Spilleautomaten Clash of the Queens er et morsomt alternativ som fortsatt trimmer hjernen. Spillet er inspirert av alle detaljene i sjakk og har med seg design og mange elementer som er inspirert av det mest tidløse brettspillet vi alle elsker. Siden dette er en automat som spiller om penger er dette spillet for de voksne, men det finnes også gratisversjoner på nett du kan teste ut.